קיימות שיטות שונות לחישוב החזרים חודשיים של משכנתא על חשבון קרן ועל חשבון ריבית. לכל שיטה מאפיינים ייחודים משלה, ויתרונות וחסרונות המבדילים אותה מהשיטה האחרת. אחת השיטות לחישוב משכנתא נקראת לוח סילוקין, שיטה זו נחלקת אף היא לשניים: לוח סילוקין רגיל ולוח סילוקין שפיצר.
לוח סילוקין שפיצר: טבלה להצגת השלבים בהחזר המשכנתא

כך תקראו את הלוח
בטבלת לוח הסילוקין מציגים במספר עמודות את פרטי ההחזר החודשי של ההלוואה, שהם: פרט ראשון זהו התאריך החודשי שבו על הלווה להחזיר לבנק חלק מההלוואה – תאריך הפירעון. כמו כן, מציינים מהו מרכיב הקרן החודשי ומהו התשלום החודשי על חשבון ריבית. בנוסף לכך ישנן עמודות של סך כל ההחזר החודשי, ויתרת הקרן שנותר ללווה לשלם.
בשיטת לוח סילוקין שפיצר, סך ההחזר החודשי הכולל גם את מרכיב הקרן וגם את מרכיב הריבית הוא סכום קבוע, הידוע גם לבנק וגם ללווה מראש והוא אינו משתנה מידי חודש, אלא אם כן מדובר במסלול משכנתא צמודה למדד ואז ישנם שינויים עקב התנודות במדדים.
כך מחושב ההחזר החודשי על חשבון קרן : סך כל ההחזר החודשי הקבוע בקיזוז תשלום הריבית החודשי שחושב. כך שבתחילת תקופת ההלוואה ההחזר החודשי על חשבון ריבית הוא החזר חודשי גבוה. ככל שמתקדמים לקראת סוף תקופת ההלוואה, ההחזר החודשי על חשבון ריבית הולך ויורד, עד שכמעט ואינו מורגש.
למי זה מתאים?
שיטה זו מתאימה למי שמעוניין להחזיר בתחילה סכומים קטנים על חשבון קרן, אך להתחייב בתשלומי ריבית משכנתא גבוהים יותר. לשיטה זו כמו לכל שיטה, כאמור, ישנם יתרונות וחסרונות, ניתן למנות את העיקריים שבהם: